ماي ايجي كركر
موسوعة اكلات صيامى جميلة 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا موسوعة اكلات صيامى جميلة 829894
ادارة المنتدي موسوعة اكلات صيامى جميلة 103798


اهلا بك زائر اخر زيارة لك كانت عدد مساهماتك 0
تاريخ ميلادك 0 صفحتك الشخصية سجلت فى يوم

ماي ايجي كركر

منتدي ماي ايجي كركر-افلام العاب اغاني برامج سوفت وير لسيفر سوفت وير جوال
 
الرئيسيةالمجلهمكتبة الصوراليوميةالأعضاءالمجموعاتبحـثالتسجيلدخولتسجيل الدخول

شاطر
 

 موسوعة اكلات صيامى جميلة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
krkr
المدير العام
krkr

عدد المساهمات : 457
تاريخ التسجيل : 17/02/2013
العمر : 24
الموقع : http://myegykarkar.com

موسوعة اكلات صيامى جميلة Empty
مُساهمةموضوع: موسوعة اكلات صيامى جميلة   موسوعة اكلات صيامى جميلة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 20, 2013 4:25 pm




كفتة البطاطس


موسوعة اكلات صيامى جميلة 1241639918

المكونات:

بطاطس مسلوقة ومقشرة
بقسماط
دقيق
ملح

مكونات الحشو:

صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )
زيت زيتون
بصل
زبيب
بقدونس مفروم
شبت مفروم

الطريقة:

يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والدقيق، ويخلط.
يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب.
يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب.
يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص
دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت.
يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .


************************************



شوربة
الأرز والفطر



موسوعة اكلات صيامى جميلة Tytytut

المقادير:

1 كوب أرز.

٢ ملعقة كبيرة زيت أو زبدة

٢ فص كبير ثوم، مهروس

٢ عود بصل أخضر، شرائح

12 قطعة عيش الغراب ( ماشروم )

4 كوب مرق خضروات

¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

١ ملعقة صغيرة ملح

٢ ملعقة كبيرة بقدونس ، مفروم

الطريقة:

يتم غسل الأرز جيدا، ثم ينقع في ماء مملح من ٢۰-٢٥ دقيقة

2- يسخن الزيت في وعاء متوسط، ثم يضاف الثوم والبصل، يوضع على نار متوسطة
الى ان يصبح ذهبي اللون.

3- يضاف عيش الغراب ، ثم يقلب لمدة دقيقة.

4- يضاف الأرز، المرق، الفلفل، الملح، و يترك الخليط يغلي.

5- خففي النار، اتركي القدر على النار بدون تغطية ١۰-١٥ دقيقة الى أن ينضج
الأرز.

6- يوزع البقدونس على الشوربة وتقدم ساخنة.





**************************************





البصـــــــــــــــــــــــارة


موسوعة اكلات صيامى جميلة Supermamy-ad14eca2e2

المقادير

2 كوب فول مدشوش (جاف بدون قشر)
6 كوب ماء
1 بصل متوسط مقطع
½ كوب كرفس مقطع
2 فص ثوم
1 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة
1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1 ملعقة صغيرة نعناع جاف أو ¼ كوب نعناع طازج
ملح وفلفل
1 ملعقة كبيرة زيت نباتي
½ كوب بصل مقطع كعيدان الكبريت (جوانح)


الطريقة

- يُغسل الفول (يمكن نقعه لمدة 8 ساعات أو يمكن غليه في ماء لمدة 7 دقائق
ثم يشطف بماء بارد).
- يُضاف الماء إلى الفول وباقي المحتويات ما عدا ملعقة كبيرة من الزيت
والبصل.
- يُترك الخليط على نار هادئة لمدة ساعتين تقريباً بدون تقليب، ويُمكن
إضافة مزيد من السائل إذا احتاج الأمر.
- يُرفع الزَّبد (الريم) الظاهر على السطح كلما تطلب ذلك.
- عندما تنضج جميع المحتويات تصفى (تهرس) بمصفاة يدوية أو عن طريق خلاط
كهربائي. ثم تعاد إلى نار متوسطة مرة أخرى مع التقليب هذه المرة حتى يغلظ
قوام الخليط.
- تُقدم البصارة دافئة أو باردة بعد صبها في أطباق.
- للتزين يسخن الزيت ويحمر البصل حتى يصبح لونه بنياً ويوضع على ورقة أو
قطعة قماش للتخلص من الزيت الزائد. ويمكن أن تزيين بقطع من قشر الليمون

- يشتهر هذا الطبق في شمال إفريقيا ويصنع من الفول الجاف بدون قشر أو من
البسلة الجافة، ويقدم بارداً أو دافئاً مع زيت زيتون والليمون.



********************************

كبــــاب
حلة صيامى
موسوعة اكلات صيامى جميلة 356748182106177default
المقادير

1 - نص كيلو ماشروم مقطع قطع صغيره
2 ربع كيلوفلفل( اخضر واصفر واحمر كل الالوان اللي تلاقوها الفلفل بيدي طعم
حلو وشكل كويس)
3- شوية ملح
4- فلفل اسود
5- بهارات ( بتخليها طعمها يهوس )
6- بصله متوسطه الحجم وتكون متقطعه كويس
7- زيت
8- ميه حسب الحاجه يفضل كوب ونصف

طريقة العمل
طبعا نغلي الزيت ونشوح فيه البصله لغاية لما لونها يبقى دهبي نحط الماشروم
المقطع ونقلبه شويتين ونحط ملح
وبعدين نحط الفلفل المتقطع حلقات ونحط شوية ملح مع الفلفل الاسود والبهارات

وبعدين نقلبهم شويه لغاية لما الفلفل يدبل وبعدين نزود الميه ونسيبه شويه
لغاية لما يستوي



*****************************************


مكرونة
بالخضار

موسوعة اكلات صيامى جميلة -20090710124028-200907017391
المقادير:
- مكرونة اى نوع
- 2 بصلة كبيرة
- 2 ثمرة فلفل رومى
- نصف كيلو طماطم
- ربع كيلو زيتون اسود
- ملح وفلفل
- 4 فصوص ثوم مفرى
- زيت

الطريقه :

- يقطع الزيتون حلقات والفلفل الرومة شرائح رفيعة
- تسلق المكرونة ثم تصفى وتشطف بالماء البارد
- يحمر الثوم فى الزيت حتى يصفر لونه ثم نضع الزيتون المقطع والفلفل الرومى
ويشوح قليلا
ثم يضاف عصير الطماطم ويضاف اليها الملح والفلفل وتترك حتى تتسبك
- تضاف المكرونة وتقلب جيدا وتقدم ساخنة

تابع


عدل سابقا من قبل krkr في الأربعاء مارس 20, 2013 4:36 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://myegykarkar.arabepro.com
krkr
المدير العام
krkr

عدد المساهمات : 457
تاريخ التسجيل : 17/02/2013
العمر : 24
الموقع : http://myegykarkar.com

موسوعة اكلات صيامى جميلة Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة اكلات صيامى جميلة   موسوعة اكلات صيامى جميلة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 20, 2013 4:26 pm











المقلوبة
موسوعة اكلات صيامى جميلة 1257108084_1294
المقادير:

- كيلو باذنجان رومى
- 4 خرشوفات كبيرة
- 2 كوب ارز
- ملح وفلفل
- زيت

الطريقة :

- يجهز الخرشوف وينظف وتقطع الثمرة 4 قطع وتسلق فى ماء به ملح وفلفل ويحتفظ
بماء السلق.
- يقشر الباذنجان ويقطع ترنشات سميكة ويحمر فى الزيت نصف نحمير
- نحضر اناء تيفال ويرص الباذنجان كله ثم يرص الخرشوف ثم الارز المغسول
- يضاف ماء سلق الخرشوف ويكون الماء اعلى الارز بواحد سم تقريبا
- يرفع على النار حتى الغليان ثم تهدأ الحرارة مثل عمل الارز تماما حتى يتم
النضج
- يوضع سرفيس كبير وتقلب فوقه الحلة وتقدم ساخنة .

=================================
مسقعـــــه


موسوعة اكلات صيامى جميلة 5513.abc4

المقاديــــر

1- باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين..

2- صلصه طماطم..

3- ثوم مدقوق...

4- بصله مبشوره..

5- كوب ماء بعصير طماطم..

6- التوابل( ملح فلفل كمون كزبره قرفه فلفل احمر حلو بهارات)

7- زيت .

الطريقــــه

حمرى البصل فى الزيت اللى ان يصفر لونه ضعى الثوم المدقوق

قلبى جيدا ضيفى الفلفل الاحمر الحلو والفل الاسود والكزبره

وقليل من القرفه

ثم ضيفى عصير الطماطم غطى القدر وهدئى النار واتركيها

لتتسبك جيدا الى ان يظهر الزيت على وش الصلصه ثم ضيفى

الباذنجان والفلفل والبطاطس وباقى التوابل البهارات والكمون

وزودى الماء بعصير الطماطم حسب الحاجه...

قدميها مع الارز او مع الخبز

===================================

شاورمة المشروم

موسوعة اكلات صيامى جميلة 165478_170227196346001_112472148788173_313379_2992737_n
فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل
– 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى

الطريقة:

نقشر الطماطم
نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشروم وشوية زعتر وملح وفلفل
ونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتة
نفتح الخبز الشامى نصفين ونضع في الشاورما ونلفه كويس
نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
وممكن ندخلها الفرن لو انتى عايزاه يتحمص من بره

=====================================

سلطة الخس والجزر والزيتون
موسوعة اكلات صيامى جميلة 87985924481267675
المقادير:

2 ك خس مقطع شرايح
ك جزر مبروش خشن
ك خيار مبروش خشن
1\4 ك نعناع مفروم ناعم
1\2 ك زيتون أسباني أسود شرائح

التتبيلة:

3 م ك زيت زيتون ، 4 م ك عصير ليمون ، م ك سماق ، ملح ، م م نعناع ناشف

الطريقة:


اخلطي المقادير ثم اخلطي
مقادير التتبيلة ثم صبيها عليها


===================================

الفول بالزيت و الكمون
موسوعة اكلات صيامى جميلة %20%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AF%D9%85%D8%B3%20%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D9%8A%D8%AA%20%D9%88%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%8A%D9%85%D9%88%D9%86
يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت(ذرة او زيتون زي ماتحبوا)

==================================

الفول بالدقة:
موسوعة اكلات صيامى جميلة 100243.imgcache
تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و
ممكن نضيفله طحينة.

================================

الفول بالسلطة:
موسوعة اكلات صيامى جميلة Red-bean-salad-dolls
تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم
ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.

============================


الفول بالطماطم:

موسوعة اكلات صيامى جميلة Hgvbgqrasxuwlpfeb550c0r9n73uiyk6
تقطع الطاطم مكعبات
صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و
الملح و الكمون و الزيت.
=========================


الفول بالثوم و الطماطم:

موسوعة اكلات صيامى جميلة Summer_X8IAjG
نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى
يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح و فلفل
اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.
================================

الفول بالباذنجان:
موسوعة اكلات صيامى جميلة 3875979528_f4bac929c4
لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و
ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.

====================================

فول بالطحينة



موسوعة اكلات صيامى جميلة 1153163810
فول مدمس
طماطماية
معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
معلقة كبيرة طحينة
معلقة خل
معلقة عصير ليمون
معلقتين كبار زيت
ملح و كمون


الطريقة

سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة
ضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض
وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون
=========================================

فول بالفلفل الاخضر
موسوعة اكلات صيامى جميلة %252520%25D9%2581%25D9%2588%25D9%2584%257E1
فول مدمس
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
واحدة فلفل رومى
كوب عصير طماطم
ملح وفلفل وكمون
2 معلقة زيت

الطريقة

ضعى الزيت او الزبدة على النار وحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر
ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ما تتسبك
ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين
قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية على الفول و تبلى بالملح والكمون
يغلو غلوة مع بعض واغرفية

تابع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://myegykarkar.arabepro.com
krkr
المدير العام
krkr

عدد المساهمات : 457
تاريخ التسجيل : 17/02/2013
العمر : 24
الموقع : http://myegykarkar.com

موسوعة اكلات صيامى جميلة Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة اكلات صيامى جميلة   موسوعة اكلات صيامى جميلة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 20, 2013 4:28 pm











الطعمية المحشية
موسوعة اكلات صيامى جميلة 1229033283g3905q-265X307
بصله مقطعه صغير -ملح - فلفل اسود – كزبره ناشفة - كمون - قرفه
ناعمه - فلفلة خضراء حامية

الطريقة
شوحى البصله فى شوية زيت صغيرين وضعى عليها كل التوابل واحشى بيها اقراص
عجينه الطعمية وتقلى

========================

ده بقى العدس بطرق كتير ومختلفه

=================================

الكشري بالعدس الأصفر

موسوعة اكلات صيامى جميلة 1
المقادير :

فنجان أرز
2 فنجان عدس أصفر- 3 معالق كبيرة زيت
4 و نص فنجان ماء _ ملح _بصلة كبيرة

الطريقة :

يغسل الارز جيدا ويحمر الأرز في الزيت قليلا و بعدين تشيلية من الزيت في
الزيت المتخلف من تحمير الأرز يحمر العدس قليلا بنفس الطريقة و بعدين
تشيلية برضة من الزيت حطى الماء على الزيت اللى حمرنا فية و الملح ويترك
حتى يغلي لمدة خمس دقائق اخلطى الأرز مع العدس ثم يضاف على الماء المغلي
ويطهى على نار هادئة بنفس طريقة الارز العادية في معلقة ز يت كبيرةحمر ى
البصلة لحد ما تحمر و بعد ما يكون العدس بالارز استوى حطى الزيت اللى حمرنا
فية البصلة عليهم يغرف في طبق و يجمل الوجه بالبصل المحمر .

====================================

شوربة العدس

موسوعة اكلات صيامى جميلة %25D8%25B4%25D9%2588%25D8%25B1%25D8%25A8%25D8%25A9-%25D8%25B9%25D8%25AF%25D8%25B3
ربع كيلو عدس اصفر
ملح – فلفل – كمون – بصلة متوسطة مخرطة رفيع – طماطماية – بطاطساية صغيرة –
جزرة صغيرة
شطة حسب الرغبة

الطريقة

نضع العدس فى حلة على النار و علية الطماطماية مقطعة اربع و الجزرة مقشرة و
مقطعة قطع صغيرة و البطاسطاية مقشرة و مقطعة نصين
ونضع الماء يغطى العدس بكوب ماء و نتركة لحد ما يستوى مع التقليب و نشيل
الريم و نراقب الماء كل ما ينقص نزود شوية بشوية
بعد ما يستوى اما نضعة فى الخلاط فى دورق العصير و نضربة ( او ) نصفية
بمصفة الطماطم ام ايد )
وانا بفضل المصفاة
ثم نضع شوربة العدس فى الحلة و نبدأ فى وضع الملح و الفلفل و الكمون بس
زودى الكمون شوية بيديها طعم جميل وقلبى و ظبطى تخانة العدس زى ما انتى
شايفة امامك يعنى لو تخينة زودى ماء و قلبى
هاتى معلقتين زيت و عليهم البصلة المبشورة لحد ما تصفر وحطيها على العدس
تقليبة و اطفى النار

===============================



العدس الاصفر المغروف

موسوعة اكلات صيامى جميلة IMG0924A
بعد ما عملنا شوربة العدس عادى خالص وبنوصل للمرحلة اللى بنحط تقلية البصل
فى العدس بنخفف الشوربة شوية وبنغسل حوالى نص كوباية ارز وبنضعها على العدس
واهم حاجة تفضلى تقلبى علشان الارز مايلزقش لحد الارز مايستوى وتغرفية فى
الاطباق زى الارز باللبن بالضبط وتضعى نص البصلة التانية على الوش
كشرى العدس الاصفر
كوب عدس اصفر
كوب ارز
زيت
ملح - كمون


الطريقة

اغسلى الرز لوحدة واغسلى العدس الاصفر لوحدة
ضعى فى حلة على النار حوالى 3 معالق زيت وحطى الارز فى الزيت
وقلبى قلبى لحد ما تحسى ان الارز اتبل كلة بالزيت وفرفر
ضعى العدس على الارز والملح والكمون واخلطيهم ببعض
وبعدين حطى عليهم ماء كأنك بتسوى الارز عادى خالص ولما يشرب الماء تروحى
موطية النار
تسبية لحد لما يستوى وتغرفية وبيكون الكشرى مفرفر وبالهنا والشفا
بيتاكل معاة طرشى زى الليمون بيبقى جميل
ملحوظة بالنسبة للعدس الكشرى ممكن يتعمل مش مفرفر بيكون طرى (سوفت )فية ناس
كتير بتحبة كدة
بعد ما يشرب الماء ونوطى النار اثناء ما هو بيستوى ترشرشى كل شوية بشوية
ماءحتلاقية بيطرى ولما يستوى قبل ما تطفى النار على طول تروحى حطة علية
معلقة زيت و تقلبيها وتطفى النار وتغرفية

==================================

طاجن عدس اسود (بجبة )

موسوعة اكلات صيامى جميلة 4
نص كيلو عدس اسود
كوب بصل
راس ثوم مهروس
كيلو طماطم
كوب فلفل اخضر مقطع صغير
ربع كوب خل
ملح – فلفل – شطة
زيت

الطريقة

انقعى العدس حوالى3 ساعات
اسلقى العدس فى ماء مغلى لحد ما يستوى نص سوا ثم صفية من الماء
نحمر البصل والثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الخل
ثم الفلفل الاخضر وقلبيه 5 دقائق ثم نضيف الطماطم المقطعة قطع صغيرة
ونترك الخليط على النار لحد ما يتسبك نضع كوب ماء و الملح والفلفل والشطة
ونخليهم لحد مايغلوا ثم نضيف لهم العدس تقليبتين لحد ما يغلى
نضع المقدار كله فى طاجن وندخله الفرن حوالى ربع ساعة

============================================


سلطة عدس بجبة
موسوعة اكلات صيامى جميلة 43499_1264214395
2 كوب عدس اسود مسلوق
- 4 فصوص ثوم مهروسين
- 2 عصير ليمونة كبار
ملح - زيت زيتون

الطريقه

اسلقى العدس عادى وصفية من الماء بتاعه وبعدين قشرى الثوم واهرسيه مع الملح
ثم ضعى عليه عصير الليمون وبعدين ضعى الثوم بالملح بعصير الليمون بعد ما
تخلطيهم على العدس وتروحى خلطاهم كويس بالمعلقة مع معلقة زيت زيتون وتضعيهم
فى الطبق و ترشى على الوش كمان معلقة زيت



على فكرة جربى حطى معاهم بصلة خضراء مفرومة بتدى طعم جميل وممكن رشة شطة
صغيرة للى بيحب الشطة

=================================

صينية العدس بالصلصة
موسوعة اكلات صيامى جميلة 281274
كوب عدس اسود
كوب عصير طماطم
كوب بصل
نص راس ثوم
زيت
ملح وفلفل وكمون
ربع كوب خل
نص حزمة بقدونس مخرط


الطريقة


اغسلى العدس من الصبح
وانقعية لحد ميعاد الغداء .اسلقى العدس فى ماء مغلى نص سوى بس .نقدح الزيت
فى مقلاية ونحمر فيه البصل لحد مايصفر ثم نضع الثوم المهروس ونحمرهم سوا
وبعدين نضع الخل وعصير الطماطم ونتركهم يتسبكوا )زى صلصة الكشرى ( نضع
العدس والبقدونس على الصلصة ونخلطهم وبعدين نضعهم. فى طبق فرن ونتبلهم
وشوية ماء وندخلهم الفرن لحد ما الصينية تستوى ويتاكل على طول وهو سخن

===================================


صينية العدس فى الفرن


موسوعة اكلات صيامى جميلة Lentil13
كوب عدس اصفر
نص كوب بصل
5 فصوص ثوم مهروسين
نص كوب بقدونس
نص كيلو طماطم
فلفلة رومى كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
زيت
ملح وفلفل وكمون
كزبرة ناشفة

الطريقة

نعمل العدس شوربة عادية زى اللى كتبناها قبل كدة بس بعد ماتصفية متزوديش
علية ماء سيبية تخين زى ماهو نقدح الزيت فى مقلاية ونحمر فيه البصل لحد
مايصفر ثم نضع الثوم المهروس ونحمرهم سوا وبعدين نضع عصير الطماطم ونتركهم
يتسبكوا .نتبلها بالملح والفلفل والكمون والكزبرة وبعدين نضع الفلفل الاخضر
والبقدونس ونقلب كله مع بعض ثم نضع العدس ونقلب كله مع بعض ونظبط الحدق.
نصب الخليط فى طبق فرن وندخله فرن متوسط الحرارة

تابع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://myegykarkar.arabepro.com
krkr
المدير العام
krkr

عدد المساهمات : 457
تاريخ التسجيل : 17/02/2013
العمر : 24
الموقع : http://myegykarkar.com

موسوعة اكلات صيامى جميلة Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة اكلات صيامى جميلة   موسوعة اكلات صيامى جميلة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 20, 2013 4:29 pm











محشى الكرنب
موسوعة اكلات صيامى جميلة Cca132ebdf
3بصلات كبار
حزمة شبت، و 2حزمة بقدونس
3معالق كبار و مليانين صلصة طماطم
كيلو رز
كرنبة متوسطة
ملح _ فلفل _ كمون - 3معالق زيت
الطريقة:
تغلي ماء على النار و تحطى فية شوية كمون وتطلعى ورق الكرنب من الكرنبة
بانك تقطعية من عند الراس بالسكينة وتحطية فى الماء المغلى يا دوب ثوانى و
تطلعية فى المصفاة. بعد كدة تقطعية حسب المقاس اللى انتى عايزاة

طريقة عمل الخلطة:

تفرمى البصلة بالسكبنة وتحطى عليها شوية ملح و تفضلى بايدك تدعكيها كويس
كانك بتعصريها بين كف ايدك حتلاحظى انها طريت و نزلت شويه سائل وهو المطلوب
.بعد تنقية الخضرة طبعا و غسلها كويس تخرطيها بالسكبنة على البصل و تحطى
كل التوابل والزيت والطماطم و اخيرا تجيبى الرز وتغسلية وتصفية كويس وتحطية
على الخلطة و تخلطى كله كله كويس وتحشى ورق الكرنب ورقة ورقة ومش كتير
علشان ما ينفش. ضعى فى قعر الحلة قبل وضع المحشى شرائح طماطم تخينة تغطى
بيها القعر كلة علشان المحشى اللى تحت ما يتحرقش. اغلى ماء فى حلة (ممكن
مكعب خضروات) و فيها معلقة زيت علشان المعلقة دى هى اللى بتدى صابع الكرنب
لمعة من برة .ضعى شوربة المكعب على الكرنب بحيث يا دوب تكون عند الصف الاول
وتحطية على النار و تهزى الحلة و تسبية يادوب يغلى ويشرب الشوربة تروحى
موطية النار خالص زى الشمعة لحد ما يستوى بانك تطلعى صباع و تدوقية و ممكن
عند التقديم تقلبى الحلة زى ما هيا فى سرفيس فحتلاقى شكل الطبق من فوق مرصص
بحلقات الطماطم شكله حلو
ملحوظة اذا كانت الكرنبة صغيرة ممكن تفككيها بالسكينه كويس من فوق و تحطيها
زى ما هيا فى الحلة حتلاحظى ان الورقة اللى حتكون جاهزة سابت الكرنبة
لوحدها و بعدت عنها دة معناه انها خلصت و هكذا
====================================

طريقة المحشى المتنوع(خفيف وينفع دايت)
موسوعة اكلات صيامى جميلة 1_723_1836_40
كيلو بزنجان وفلفل رومى وكوسة

او كرنب او ورق عنب
2 كوب ارز
حزمة شبت
حزمة بقدونس
نص حزمة كسبرة خضراء
طماطم معصورة طازجة
طمطماية مخرطة صغير
ملح وفلفل
كمون فى محشى الكرنب
معلقة زيت زرة وممكن الاستغناء عنها

الطريقه

تقورى البزنجان والكوسة بالطريقة المعروفة .تشيلى الكاس الاخضر والبزور من
الفلفل او تسلقى الكرنب وتقطعى الورق او تسلقى الورق العنب .تجهزى الحشو
الارز على الشبت والبقدونس والكسبرة المغسولة والمخرطة على متوسط والملح
والفلفل والطماطماية المخرطة وعصير الطماطم ومعلقة الزيت تخلطى كله وتحشى
بية المحشى وترصصية فى الحلة وتسقية بالشوربة (طبعا ماء مغلى مضاف ليه مكعب
خضروات) ويمكن الاستغناء عنه ونعمل بماء فقط

تابع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://myegykarkar.arabepro.com
krkr
المدير العام
krkr

عدد المساهمات : 457
تاريخ التسجيل : 17/02/2013
العمر : 24
الموقع : http://myegykarkar.com

موسوعة اكلات صيامى جميلة Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة اكلات صيامى جميلة   موسوعة اكلات صيامى جميلة I_icon_minitimeالأربعاء مارس 20, 2013 4:30 pm


موسوعة اكلات صيامى جميلة C947f9e8f4
المقادير:
=======
ربع كيلو باذنجان أسود كبير
نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه

الطريقة:

=======
يشوى البذنجان و يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب
يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس



للى بيحب سلطة بابا غنوج ممكن تشوى الباذنجان كمية يعنى كيلو او اكتر بدل
ما تشوى واحدة او اتنين كل مرة

وبعدين تقشرى كل الباذنجان بعد ما يطلع من الفرن ويبرد طبعا
وتقسميه وجبات يعنى مثلا لو كان حجمه كبير يبقى كل واحدة لوحدها فى كيس بعد
ما تتقشر وتتحط فى الفريزر
وبعد كده لو عاوزة تعملى بابا غنوج والباذنجان مش متوفر فى السوق ممكن
تطلعى من الفريزر
وتعملى عليها باقى مكونات سلطة البابا غنوج الطحينة والليمون وكل الباقى
وكانك لسه عاملاه طازة
وعلى فكرة لما بيتحفظ فى الفريزر الباذنجان فقط بدون اى حاجة عليه بتكون
نتيجته احسن كتيييييييييييير من انه يتحفظ بابا غنوج جاهز

====================================

بطاطس محشية
خرشوف محشى


موسوعة اكلات صيامى جميلة 15-12-2010+01-42-00+%25D9%2585
1 بزنجان رومى – فلفل
الوان – كوسة – طماطم – جزر – بطاطس متوسطة الحجم – كيس خرشوف او خرشوف
فريش مسلوق

الطريقة

نقشر البطاطس ونقورها ونقطع حتة صغيرة من اسفلها علشان تقعد فى الصينية
ونضعها فى ماء وملح على مانخلص الحشو علشان متسودش
نضع الزيت على النار ونشوح فيه م ك بصل وم ص ثوم مفروم وفلفل ملون مكعبات
صغيرة وبزنجان مكعبات صغيرة والكوسة مكعبات صغيرة وعود روزمارى وعود كرفس
مقطعين ونشوح كله لمدة 5 دقائق ادهن صينية بالزيت ونحشى البطاطس ونرصصه فى
الصينية ونضع على وش كل بطاطسايه طماطماية صغيرة قوى او مكعبه طماطم ونحشى
الخرشوف ونضعه فى الصينية وندخلهم الفرن

===================================

شوربة الفول النابت


موسوعة اكلات صيامى جميلة 12935041559704
4 كوب فول نابت
2 معلقة زيت
ملح – فلفل
حبهان – مستكة
بصلة متوسطة
ليمون

الطريقة

انقعى الفول النابت كزا يوم لحد ما تلاقية نبت وبعدين قشرية
اسلقى الفول النابت وضعى البصلة لحد ما يقرب من السوى
اقدحى الزيت وضعى المستكة والحبهان لحد ما ريحتهم تطلع
روحى حطة عليهم الشوربة على طول غلوة مع الملح والفلفل
عند الغرف اعصرى عليها ليمون
الفول النابت بالطحينة




1/2 كيلو فول نابت - بصلة كبيرة
2 معلقة خل -ربع راس ثوم
ملح وكمون - بقدونس
ماء - طحينه

الطريقة

قشرى الفول النابت واغسلية
ضعي فى حلة الفول النابت فى ماء يكفى لتغطيته مع البصلة
المقطعة والثوم على النار لحد ما يستوى
صفية من ماء السلق واهرسية
نخفف الطحينة بالماء والخل والملح والثوم ونضعها
على الفول النابت المهروس
وندمجهم كويس ونزينهم بالبقدونس

==============================
صينية جلاش بالمشروم او بالخضار

موسوعة اكلات صيامى جميلة 8
باكو جلاش
مشروم
خضار مشكل مسلوق
كوب ماء مذاب فية ( 2 معلقة كافى ميت)
زيت للوجة

الطريقة


ادهنى صينية بالزيت واضع
ورقتين من الجلاش ثم ادهنهم بالفرشاة بسمن نباتى وهكذا لحد ما نخلص نص
كمية الجلاش ثم نضع المشروم او الخضار او الخضار والمشروم .اكمل باقيه
الصينية بنفس الطريقة اضع ورقتين
جلاش ثم ادهن بزيت وهكذا .لما نخلص الكمية اللى عندنا نقطع الصينية اما
مثلثات او حسب الرغبه .نذوب الكافى ميت ( البودرة )فى كوب الماء ثم اصبه
على الصينية كلها واترك الصينية ولا ادخلها الفرن الا
بعد 3 او 4 ساعات ثم اضع معلقة زيت على وش الصينية وادخلها الفرن متوسط
الحرارة لحد ماتستوى وتحمر
ملحوظة : اعمليها من بدرى وماتسويهاش الا قبل الاكل حتكون طررررررررية
وجميله .الكافى ميت بديل الحليب

================================

صينية مكرونة فرن بالخضار او بالمشروم

موسوعة اكلات صيامى جميلة 1
كيس مكرونة ريشة
خضار مسلوق
مشروم
بشاميل
ملح وفلفل
زيت
بصلة

الطريقة

نسلق المكرونة عادى ونشطفها ونصفيها من الماء .نبشر البصلة ونشوحها فى
الزيت لحد ماتصفر. نضع عليها المشروم والخضار والملح والفلفل .نخلط جزء من
الشاميل بالمكرونة وندهن الصينية بمعلقتين بشاميل ثم نضع نص المكرونة ثم
نضع الخضروات ثم نضع نص كمية المكرونة التانية ونضع على الوش باقى البشاميل
وعلى الوش نضع معلقة زيت .ندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر





ماي ايجي كركر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://myegykarkar.arabepro.com
 
موسوعة اكلات صيامى جميلة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ماي ايجي كركر :: ادوات البيت :: اشهي الاكلات-
انتقل الى: