ماي ايجي كركر
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي


اهلا بك زائر اخر زيارة لك كانت عدد مساهماتك 0
تاريخ ميلادك 0 صفحتك الشخصية سجلت فى يوم

ماي ايجي كركر

منتدي ماي ايجي كركر-افلام العاب اغاني برامج سوفت وير لسيفر سوفت وير جوال
 
الرئيسيةالمجلهمكتبة الصوراليوميةالأعضاءالمجموعاتبحـثالتسجيلدخولتسجيل الدخول

شاطر | 
 

 دجاج بالخضروات فى الكيس الحرارى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
krkr
المدير العام
avatar

عدد المساهمات : 457
تاريخ التسجيل : 17/02/2013
العمر : 24
الموقع : http://myegykarkar.com

مُساهمةموضوع: دجاج بالخضروات فى الكيس الحرارى   الأربعاء مارس 20, 2013 4:55 pm


عملت من فترة الدجاج بالكيس الحرارى
وحبيت اشارككم بالطريقه

هى سهله جدا ومن مميزاتها ان
الكيس الحرارى بيساعد على النضج اسرع من الفويل والصوانى

وكمان بيكون اللحم طرى جدا وناعم
سواء لحوم او دجاج


فى الكيس الحرارى
وكانت هايله جدا تسلم يمناكى يا


كيلو دجاج (انا
عملت كيلو ونص لفرخه ونص )

الفرخه قاعدة متربعه احتراما ليكم عشان
تقيموها يالا ماتزعلوهاش



بصله كبيرة مفرومة ناعم وعليها ملح وفلفل
و
عصير ليمونه
كبيرة(عشان تنزل ميتها )


1 م ك خل - 3 م ك زيت زيتون او ذرة
2م ص كارى -1م ص بابريكا حلوة - ربع م
ص شطه - 1/2 م ص كركم

1م ص من كسبرة ناعمة - كمون - جنزبيل
-بهارات دجاج -ملح - بهار مشكل




المفروض ان الوصفه فيها توم وجنزبيل
فريش وفلفل اخضر


انا استغنيت عنهم وحطيت البصله وجنزبيل بودرة وممكن توم
بودرة لو حبيتى



نحط الزيت والخل وجزء من ماء البصل
على التوابل كلها وتبقى بالشكل ده



نعمل مساج للفرخه الحلوة دى بنص كمية
التوابل وندلكها كويس جدا زى العروسه

بين الجلد
واللحم
ومن الداخل والخارج



الجزء الباقى من التوابل حطيت عليه
البصله وكررت تانى المساج ودلعتها جدا

وخليتها فى التلاجه من بالليل للصبح
عشان تبقى فله شمعه منورة وريحتها تجنن




هنحضر الخضار حسب الرغبه
جزر صغير - بطاطس ارباع - بصله
مفرومة خشن
- حبة
طماطم وممكن كوسه

الخضار بيكون حجمة كبير عشان ما
يتهريش




وده النوع اللى استعملته اسمة لوك
فيه 5 اكياس ب 11ريال



هنحط كل اللى عملناه فى الكيس بدون اى حاجه لادهون ولا دقيق
ونحط فى داخل الفرخه جزء من الخضار
والبصل

ونحط الكيس فى صينيه عاليه الحواف
ونقفل الكيس بالقفل المخصص ونقص الزياده

ونقص الكيس من فوق او نخرمة بالسكينه
من فوق فقط باكرر تانى اهو

عشان نسمح بخروج البخار و هتلاحظى ان
الكيس انتفخ جدا فى الفرن







هندخله الفرن الرف الاسفل نص ساعه
وبعدين تهدى النار وتسيبيه ساعه كمان

يعنى ساعه ونص ويكون جاهز ان شاء
الله

لو الفرخه اقل من كيلو يبقى الوقت
اقل



هنا بعد النضج الحمد لله وواضح ان الورك
اتحمر داخل الكيس

لكن انا كنت عاوزة احمرها كلها
فتحت الكيس ودخلتها تانى تحت الشوايه
تحمر 5دقايق




وده شكلها بعد ما اتحمرت تماما والريحه
تجنن ماشاء الله




ونقلتها لطبق التقديم وحواليها الخضار






ومعاها ارز بالشعريه وسلطة خضراء
بس الشعريه لسعت ما تركزوش عليها
غمضوا عنيكم






ماي ايجي كركر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://myegykarkar.arabepro.com
 
دجاج بالخضروات فى الكيس الحرارى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ماي ايجي كركر :: ادوات البيت :: اشهي الاكلات-
انتقل الى: