ماي ايجي كركر
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي


اهلا بك زائر اخر زيارة لك كانت عدد مساهماتك 0
تاريخ ميلادك 0 صفحتك الشخصية سجلت فى يوم

ماي ايجي كركر

منتدي ماي ايجي كركر-افلام العاب اغاني برامج سوفت وير لسيفر سوفت وير جوال
 
الرئيسيةالمجلهمكتبة الصوراليوميةالأعضاءالمجموعاتبحـثالتسجيلدخولتسجيل الدخول

شاطر | 
 

  كفتة الدجاج بالجبن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
krkr
المدير العام
avatar

عدد المساهمات : 457
تاريخ التسجيل : 17/02/2013
العمر : 24
الموقع : http://myegykarkar.com

مُساهمةموضوع: كفتة الدجاج بالجبن   الأربعاء مارس 20, 2013 5:01 pm



كفتة الدجاج بالجبن


...المكونات...

500 جم دجاج
مفروم - 1 حبه متوسطة بطاطس مسلوقه 3/4 سلق

بصله صغيرة مفرومه ناعم او 1 م ص بصل مجفف
1 م ص من : ملح وفلفل بابريكا
وبهارات دجاج وكسبرة وكمون وجنزبيل وكارى

البهارات كلها من عندى\ لان الوصفه
اصلا بالريحان المجفف وارويجانو والهيل والكسبرة والكمون

يعنى ممكن تغيرى التوابل حسب الرغبه




الصورة فيها
2بطاطس بس استعملت واحده فقط

بالمبشرة الرفيعه نبشر حبة البطاطس
ونخلطها مع الفراخ والبصله والبهارات

واهم خطوة انك تصفى الفراخ المفروم
تماما من الماء

ولو حسيتى ان العجينه بتلزق نضيف 5م ك
دقيق + 1/2 كوب بقسماط


هنا اضفت الدقيق و البقسماط المطحون
ودخلتها التلاجه ساعتين او من بالليل



نبدأ التشكيل

هنحتاج ل 3 حبات كيرى وكل قطعه على 4

او اكتر حسب الرغبه
(الوصفه كانت بخليط من الجبن
والمشروم والبقدونس )

بس انا باحب الكيرى لوحدها وليكى
الحريه فى الاختيار



تدهنى ايدك
بنقطه زيت ونعمل قرص ونحط قطعه من الجبنه ونقفل الاطراف ونكورها



نقلبها فى
البيض ثم فى البقسماط

طبعا هى فيها دقيق مش محتاجه تانى


هنا ماشاء الله
عملت من 500 جم نوعين كفته

الاول كور عاديه بدون حشوة وحطيتها
على صينيه بطاطس نى فى نى مع بصل وطماطم وفلفل اخضر وبهارات ومعلقه صلصه
وكوب ماء وغطيتها بالفويل وعلى النار من فوق 10 دقايق

وبعدين على الفرن لغاية ما استوت
وكانت جميله وخفيفه جدا


والتانى طبعا الكفته بالجبنه ومغطاه
بالبيض والبقسماط ندخلها الفريزر ربع ساعه قبل القلى

وممكن تحفظيها فترة وتطلعيها وقت
الطوارئ للقلى مباشرة فى زيت غزير ساخن

ونهدى النار شويه عشان تستوى من
الداخل وبعدين نعلى النار ونكمل على الوجهين









ودى بفضل
الله كانت وجبتنا المتواضعه والخفيفه

اتفضلوا معانا وادخلوا برجليكم
اليمين وسموا الله






الجبنه وهى لسه سخنه



وهنا لما بردت شويه وبقت متماسكه الحمد
لله





zooooooommm



وفى النهاية اتمنى اكون افدتكم ولو

بالقليل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://myegykarkar.arabepro.com
 
كفتة الدجاج بالجبن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ماي ايجي كركر :: ادوات البيت :: اشهي الاكلات-
انتقل الى: